În perioada 3-10 iunie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în extremitatea de nord-vest a teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în Oltenia, Muntenia, Moldova și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru săptămâna respectivă.

ANM, prognoza meteo. Vremea 10 – 17 iunie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare, cu precădere în regiunile intracarpatice și în zonele montane.

În perioada 17-24 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea sudică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare, local, în nord-vestul țării.

Vremea în săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Valorile termice estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice acestui interval. Regimul pluviometric se va situa, în general, în jurul celui specific pentru această săptămână, conform Dcnews.ro.