Guvernul a decis schimbarea regimului juridic a 1.946 locuinţe pentru tineri construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Astfel, acestea vor putea fi vândute către actualii chiriaşi, numai că preţurile ANL sunt mai mari decât cele cerute de proprietarii unor locuinşe scoase la vânzare în oraşele mici.

ANL a fixat o serie de preţuri standard, care reprezintă valoarea actuală de înlocuire pentru locuinţele construite de ANL în toată ţara. Astfel, chiriaşii vor putea cumpăra o garsonieră cu o suprafaţă de 40-50 metri pătraţi cu mai puţin de 19.140 euro, un apartament de două camere, cu o suprafaţă de 57-58 metri pătraţi, cu o sumă mai mică de 26.950 euro. Pentru un apartament de trei camere, în suprafaţă de 67-70 metri pătraţi, chiriaşii ANL vor plăti mai puţin de 36.014 euro.

În unele cazuri însă, acestea sunt mai mari decât preţurile practicate pe piaţa liberă. Este vorba despre oraşe mici.

De exemplu, în Moineşti, judeţul Bacău, proprietarul unui apartament de două camere, decomandat, în suprafaţă de 75 mp, situat într-un bloc în faţa căruia s-a construit un bloc ANL, cere numai 16.000 de euro.

DETALII:
Citeşte mai multe pe evz.ro