Anis Ghorbel, amendă de 20.000 de euro și suspendare de patru ani

ITIA nu se joacă! Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, iar cazul ei este dat drept exemplu. Acum, tunisianul Anis Ghorbel a primit o amendă de 20.000 de euro.

De asemenea, a primit o suspendare de patru ani, după ce s-a dovedit că a încălcat patru puncte din regulamentul anti-doping. Printre acestea se numără facilitarea de pariere pe meciuri și neraportarea unei încercări de corupție legate de pariuri.

„Nimeni nu este iertat, nici sportivii cu nume”, scrie tennis-infinity.com, făcând referire şi la cazul Simonei Halep.

Astfel, Anis Ghorbel nu va mai putea participa la nicio competiție oficială până pe data de 3 ianuarie 2027. Atunci, sportivul va avea 37 de ani.

Anis Ghorbel
SURSA FOTO: AFP

Vladislav Ivanov, de asemenea, a fost suspendat

Anis Ghorbel nu este primul jucător de tenis care a fost suspendat de ITIA de la începutul lui 2024. ITIA a impus o nouă și rigidă sancțiune: „Interdicție pentru o perioadă de 4 ani din cauza evitării controlului antidoping”. Această agenție continuă să adopte măsuri hotărâte împotriva încălcărilor regulamentelor antidoping.

Individul care este destinatarul acestei pedepse este tenismenul rus Vladislav Ivanov. Acesta a primit aceeași sancțiune de suspendare de patru ani precum Simona Halep, după ce a refuzat să fie supus prelevării de probe în timpul unui turneu oficial.

Se pare că Ivanov a încercat să evadeze după ce i s-a comunicat că trebuie să se supună unui control antidoping. Cu toate că sportivul s-a întors ulterior pentru a furniza un eșantion, ofițerii antidoping nu au manifestat clemență față de acest comportament al rusului.

ITIA a anunțat că Vladislav Ivanov a fost sancționat cu o suspendare de patru ani din competițiile de tenis de către tribunalul Sport Resolutions. Decizia a fost luată în urma încălcării Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Pedeapsa a fost impusă din cauza refuzului sportivului de a se supune prelevării de probe atunci când i s-a cerut acest lucru de către Agenție.

În septembrie 2022, Vladislav Ivanov, clasat pe locul 835 în lume la simplu, cel mai înalt rang al carierei sale, a solicitat să fie supus unei audieri în fața unui tribunal independent convocat de Sport Resolutions. Audierea, care a avut loc la distanță în noiembrie 2023, a fost solicitată de Ivanov.

Tribunalul independent a ajuns la concluzia că Ivanov a încălcat intenționat regulile Programului Anti-Doping în Tenis (TADP), conform articolului 10.2.3. Ca urmare, i s-a impus o suspendare de patru ani. Mai multe puteți afla aici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MTA (@megasaraytennisacademy)