Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa extinderea acţiunii de control cu privire la diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de către Radu Mazăre, având în vedere suma identificată, în cuantum de 779.057 euro, reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de către acesta la o unitate bancară de pe teritoriul statului Israel, sucursala Netanya.

De asemenea, depozitele bancare în cuantum de 779.057 euro nu au fost menţionate în declaraţiile de avere completate de Radu Mazăre, în perioada 2008 – 2012.

ANI precizează că această sumă cu caracter nejustificat a fost identificată în acelaşi dosar în care Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, începerea acţiunii de control cu privire la o diferenţă nejustificată în cuantum de 137.570 euro şi 143.818 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de către Radu Mazăre.

Astfel, în urma datelor şi a informaţiilor transmise de instituţiile competente până în prezent, diferenţele cu caracter nejustificat raportate la averea dobândită şi veniturile realizate de către Radu Mazăre totalizează 916.627 euro şi 143.818 lei. AGERPRES