Hidroelectrica intenţionează să achiziţioneze servicii de telefonie mobilă, pe patru ani, de 2,14 milioane euro, cu TVA, urmând să organizeze în acest sens o licitaţie deschisă în luna ianuarie.

Compania va atribui un contract cadru pe o perioadă de patru ani, prin contracte subsecvente negociate anual.

Producătorul de electricitate va achiziţiona servicii de telefonie mobilă în două loturi, cu o valoare de aproape 1,33 milioane euro, respectiv 810.000 euro, cu TVA, potrivit unui anunţ de participare al companiei publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Acordul cadru ar urma să ajungă la scadenţă în februarie 2014. Valoarea estimativă a contractului pentru primul an este de 450.000 de euro.

Pentru primul lot, Hidroelectrica ar putea solicita, pe întreaga perioadă a acordului, minim 880 de abonamente şi flux digital (ISDN) cu 30 de linii fixe, maximul fiind de 1.400 abonamente, iar pentru al doilea lot ar putea fi necesare între 605 şi 1.000 de abonamente.

Ofertele, până la jumătatea lui ianuarie

Participanţii la licitaţie pot depune, până la 19 ianuarie 2010, oferte pentru un singur lot sau pentru amandouă, valoarea garanţiilor percepute fiind de 90.000 lei pentru primul lot şi 55.000 lei pentru cel de-al doilea.

Câştigătorul, ales în funcţie de cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, ar putea fi desemnat la 8 februarie anul viitor. Participanţii la licitaţie trebuie să-şi menţină oferta timp de 90 de zile de la data limită de depunere a acesteia.

Condiţii suplimentare

Producătorul de electricitate solicită ofertanţilor, printre altele, să prezinte obligaţiile contractuale în desfăşurare faţă de alţi clienţi, dacă există, precum şi valoarea cifrei de afaceri pe ultimii trei ani. Cifra de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani trebuie să fie cel puţin egală cu dublul valorii estimate a celui mai mare contract subsecvent pentru fiecare lot, respectiv 2,35 milioane lei pentru primul lot şi 1,44 milioane lei pentru al doilea.

Hidroelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, a asigurat anul trecut 26,4% din consumul de energie la nivel naţional.

SURSA:Mediafax