Aproximativ 350 de angajaţi au ieşit din nou în faţa birourilor conducerii Combinatului, cerând să fie informaţi cu privire la modul cum decurge procesul de privatizare şi solicitând majorare de capital care să permită reluarea fluxului de producţie, dar şi demiterea liderului de sindicat, ing.Mihai Diculoiu.

Potrivit angajaţilor care au format deja un comitet de criză, suma necesară lunară pentru ca Oltchim să funcţioneze este de 40 milioane de euro. Această sumă se poate obţine, spun angajaţii, prin conversia creanţelor în acţiuni pe care le are SC Oltchim către AVAS.

Situaţia de la Combinatul Oltchim a devenit critică în urmă cu zece zile când procesul de producţie a fost întrerupt, Oltchim înregistrând datorii de peste 600 milioane de euro.

În urmă cu o săptămână, conducerea societăţii, în frunte cu managerul general, Constantin Roibu, şi-a prezentat demisia. De altfel, combinatul vâlcean a primit un preaviz de la Centrul Electrica Furnizare că pe data de 16 septembrie va fi stopată alimentarea cu energie electrică.

În urma acordului cu FMI, SC Oltchim este propus pentru privatizare, în data de 18 septembrie urmând să fie deschise ofertele făcute pentru combinat.

Prezent săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea, ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că doi investitori şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim.
Sursa: Agerpres