‘Nu e vorba de orgoliul cuiva ci e vorba de sărăcie, revolta angajaţilor i-a scos din nou pe holuri, oamenii sunt săraci nu au cu ce să-şi plătească băncile’, a declarat Vasile Marica, preşedinte al Alianţei Naţionale a Funcţionarilor Publici Sed Lex.

Liderul sindical a propus conducerii MFP, pentru a evita conflictele de muncă, să aplice înţelepciunea parlamentului şi să aloce tuturor angajaţilor din finanţe în număr de 29.000 a banilor ce li se cuvin pe lunile august şi septembrie

‘Este o sumă destul de mică 500-600 de lei pentru fiecare angajat dar este foarte importantă pentru ca oamnii să-şi plătească datoriile’, a afirmat Marica.

Liderul sindical spune că trebuie să se dea oamenilor banii pe lunile august şi septembrie pe criteriile vechi.

Conform liderului sindical angajaţii nu sunt de acord ca unul să ia mai mult decât celălalt.

‘Au încetat lucrul circa 200 de angajaţi ai ministerului care spun că nu vor să plece acasă. Eu mi-am făcut datoria de a veni în mijlocul lor pentru că m-au chemat şi nu voi pleca acasă voi rămâne cu ei pentru a-i apăra’, a precizat Marica.

Trebuie precizat că, majoritatea angajaţilor din Ministerul de Finanţe, susţine liderul sindical sunt membrii ai Sed Lex.

Conform liderului sindical conflictul s-a extins la nivelul tuturor instituţiilor de control financiar inclusiv la trezorerie.