Astfel, Agenţia dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 77 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Braşov în luna februarie 2015.

Compania germană Europa Park, McDonald’s şi Centrală de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar (20 de posturi), ospătar (25 de posturi), personal în industria gastronomiei de sistem (20 de posturi), ajutor bucătar (6 posturi) şi camerista/roomboy (6 posturi). Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2), precum şi cunoştinţe bune de limba engleză (nivel B1).

Pentru posturile de ajutor bucătar şi camerista/roomboy, angajatorii germani solicită persoane care au cunoştinţe de limba germană, nivel A2 – B1, precum şi experienţă în domeniu. Angajarea se face pe o perioada de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut/luna pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar) şi de 1300 – 1600 euro brut/luna pentru personalul necalificat (ajutor bucătar, camerista/roomboy, personal în industria gastronomiei de sistem).

Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Persoanele cu domiciliul în Bucureşti, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, stradă Spătarul Preda nr. 12, sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Te-ar putea interesa și: