Andreea Esca cataloghează anul 2020 ca fiind ”cel mai greu” din viața ei. Într-un interviu acordat jurnalistei Irina Păcurariu, aceasta a vorbit despre toate trăirile pe care le-a avut în ultimul an, dar și despre infectarea cu noul coronavirus.

Prezentatoarea de la PRO TV a vorbit despre noile condiții impuse de pandemia la locul de muncă, dar și modul în care acestea a au afectat-o. Andree Esca a declarat că nu putea nici măcar să rostează cuvântul ”coronavirus” și consideră că pandemia a epuizat întreaga lume.

În ceea ce privește programul de muncă, vedeta susține că echipele s-au schimbat, iar algoritmul a fost dat peste cap față de cum era de 25 de ani încoace. Totodată, Esca a mai adăugat că erau momente în care aștepta să i se spună că situația nu este reală și că lucrurile s-au întors la normal.

„Groaznic. Groaznic și nu s-a terminat. Țin minte că, la început când apăruse prima știre despre coronavirus, îmi era destul de greu să pronunț cuvântul coronavirus. Și mă gândeam că aș putea să-i spun numai COVID-19 sau noul virus, noul coronavirus, ca să nu-i zic coronavirusul (…). Cu toate astea, pandemia ne-a cam epuizat pe toți. Și pe mine, și pe toată echipa. S-a lucrat complet diferit.

În afară de mine, la știri, toate echipele au lucrat câte două săptămâni da, două nu. S-au schimbat foarte multe în algoritmul nostru de lucru și ne-a dat peste cap, pentru că sunt 25 de ani de când facem lucrurile într-un fel.

Mi s-a întâmplat uneori, când mă așezam pe scaunul de la jurnal, să-i întreb pe cei care-mi sunt în cască – regizor, producător – dacă și ei simt că suntem în situația asta? Dacă e reală sau am eu un coșmar și mă voi trezi? Pentru că erau zile în care mi se părea că n-are cum să fie adevărat, că nu putem fi tot aici, că n-avea cum să nu se termine. A fost foarte bizar”, a declarat Andreea.

Andreea Esca, despre urmările pandemiei de coronavirus

Totodată, prezentatoarea tv susține că un lucru dificil a fost reprezentat de activitățile pe care le făcea înainte și care s-au mutat în mediul online. Ea mai adăugat că nimic nu se compară cu interacțiunea umană, însă în contextul în care ne aflăm, a fost nevoie de o schimbare pentru ca lucrurile să continue.

Andreea Esca susține că nu s-a mai confruntat niciodată cu probleme ca cele din anul 2020, atât din punct de vedere personal și cât profesional.

„Pentru mine, care sunt un om foarte activ și mi-am lărgit ușor orizontul de interes și făceam foarte multe alte acțiuni în afara jurnalului de știri, a fost foarte dificil. M-am acomodat și m-am adaptat la ceea ce înseamnă Zoom, Skype și alte lucruri de acest tip. Dar nu pot spune că sunt la fel de mulțumită, pentru că, da, ne ajută, dar nu cred că se compară nimic cu interacțiunea umană, cu emoția pe care o transmiți în momentul în care stai lângă cineva, în care te uiți în ochii cuiva cu adevărat, nu prin camera laptopului. Nu cred că pe termen lung este o soluție viața online.

Foarte greu. N-am avut până acum probleme, în adevăratul sens al cuvântului. Nici cu familia, nici cu apropiații, n-am trecut prin lucruri grele până acum. Așa că eu aș putea spune că, pentru mine, 2020 a fost cel mai greu an. Și personal, și profesional. Poate că nu sunt eu în stare să duc foarte mult, nefiind obișnuită cu lucruri grele, dar mi s-a părut că lumea a luat-o razna complet. N-am mai recunoscut oameni, reacții. Când ajungi într-un moment de criză, e interesant cum reacționează oamenii și pentru mine a fost foarte curios să văd că mulți au avut niște reacții la care nu mă așteptam. Am trecut toți printr-o perioadă care ne-a zguduit”, a adăugat vedeta.

Infectarea cu noul coronavirus

În ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, Andreea Esca susține că nu îi pare rău deloc că a vorbit public despre acel eveniment, în conetxtul în care oamenii căutau să afle informații și să știe despre ce este vorba.

Ea a mai adăugat că nu este o rușine să fi bolnav și a încercat să înțeleagă toate reacțiile negative venite din partea telespectatorilor. Esca a mai menționat că este de părere că oamenii au fost afectați și încă sunt speriați de pandemie, așa că este de înțeles orice fel de acțiune.

„Andreea Esca a vorbit public despre perioada în care a fost infectată cu noul coronavirus „Nu mi-a părut rău că am vorbit public, pentru că mi s-ar fi părut incorect să nu spun acest lucru când era o mare problemă și când oamenii aveau nevoie de informații, ca să înțeleagă despre ce este vorba. Cum să-mi pară rău?

Mi s-ar părea o absurditate să-ți fie rușine că ești bolnav. Nu mi-a părut rău. Am încercat să înțeleg și reacțiile ieșite din comun. Cred că oamenii sunt foarte afectați, speriați, deci pot să înțeleg”, a mai adăugat Esca.