Pierdere dureroasă pentru Andreea Berecleanu

Prezentatoarea TV Andreea Berecleanu a vorbit cu durere despre pierderea tatălui ei, care a avut un impact profund asupra ei. Decesul tatălui său a fost surprinzătoare și tulburătoare pentru întreaga familie, deoarece el părea să fie într-o stare bună de sănătate.

„Tata a plecat prea devreme, deși avea 78 de ani. A fost extrem de dureros și surprinzător, într-un fel, pentru noi. Nu părea atât de bolnav, a făcut un AVC, au urmat trei luni de încercare de a-l salva, a stat în spital în această perioadă. Au fost momente grele. Nu a rezistat.

Mama i-a fost alături în tot acest timp, nu s-a dezlipit de el, la propriu. A stat lângă patul lui, de cele mai multe ori, pe un scaun. Noaptea, avea un pat alături și se mai odihnea. Când stătea pe scaun, își legase o eșarfă de încheietura mâinii lui, pentru a nu ațipi.

Tata a fost un bărbat-spectacol, plin de temperament, efervescență, o personalitate dinamică, păstrându-și eleganța clasică. Tata întorcea priviri pe stradă mai ceva ca o femeie, doar că nu s-a folosit de acest farmec masculin, așa cum se întâmplă de obicei în cazul bărbaților frumoși.

Iubea familia, toată copilăria mea a ținut să ne fim aproape mereu. Frați, veri, mătuși, părinți, bunici, unchi, nu exista niciun eveniment sau weekend fără aceste întâlniri. Aceste amintiri au contribuit la felul în care mi-am crescut și eu copiii”, a declarat Andreea Berecleanu pentru viva.ro.

Prieten din tinerețe cu Alexandru Arșinel

Tatăl ei și regretatul maestru Alexandru Arșinel au fost buni prieteni, încă din tinerețe, mărturisește prezentatoarea TV.

„A fost la Iași, când tata era student la Construcții. Atunci s-au întâlnit și au trăit o perioadă frumoasă cântând. Aveau aceleași repere în privința preferințelor muzicale, culturale, frecventau aceleași cercuri artistice. După ce a mers o perioadă în paralel și cu meseria lui de bază, cea de constructor, dar și cu cea de cântăreț profesionist, după 15 ani, tata a renunțat. Mă născusem eu deja și era prea mult să reziste cu două joburi atât de solicitante. Dormea doar 3, 4 ore pe noapte, cel mult.

Iar Sandu Arșinel a mers mai departe pe drumul artistic care i-a adus celebritatea și pentru care l-au iubit atât de mult românii. De altfel, venind la același spital unde era internată și soția lui, tot la Neurologie, Sandu Arșinel îl vizita și pe tata, de fiecare dată. Îi era foarte greu să-și vadă soția și prietenul în suferință. Acum s-au întâlnit toți, așa se spune…”, a mărturisit Andreea Berecleanu.

Mama ei îi este mereu alături

Ea a vorbit, de asemenea, cu dragoste și admirație despre mama ei, pe care o descrie ca pe un suflet bun, generos și vesel.

„Mama este un om bun, generos, sufletist, vesel, sensibil. Cele mai bune lucruri de pe Pământ s-au strâns în ea. Știți, am recitit o compunere din copilărie, în care o descriam exact cum o fac și acum. Ochii mei de copil o văd doar așa: răbdătoare, blândă, frumoasă.

Nu m-am ridicat încă la sufletul mamei mele, aspir. Poate îmi lipsește înțelepciunea, poate tactul, poate spiritul de sacrificiu la un nivel atât de profund. Îmi este alături mereu, fără excepție. Și eu, ei”, a spus vedeta TV.

O influență specială

Legătura cu bunicii a jucat, de asemenea, un rol semnificativ în viața Andreei Berecleanu. Fiecare dintre ei au adus propriile lor învățăminte și povești de viață care au avut un impact asupra formării ei.

„Toți cei patru bunici, pe care am avut șansa să-i cunosc bine, fiind longevivi, ba chiar și străbunicii, au lăsat ceva în urmă. Fiecare în parte mi-a influențat existența prin povești de viață, experiențe, istorii ale familiilor, m-au educat. Și cu fiecare bunic în parte amintirile sunt diferite, la fel și discuțiile avute.

Din cei patru, bunica maternă a fost cea care a dublat-o pe mama în creșterea mea. Ea a fost cea mai prezentă în copilăria și adolescența mea. Așa încât, îi datorez multe. Cu ea mergeam vara în excursii în toată țara și mă făcea să înțeleg multe. Bunica mea iubea mult natura, sportul, copiii. Amintirea ei va fi mereu prezentă în memoria mea, așa cum s-a întâmplat și cu toți cei care nu mai sunt, rude apropiate, bunici, mătuși, unchi, fiecare în parte a avut un cuvânt de spus în formarea mea ca adult. Le sunt recunoscătoare”, a mai spus ea pentru sursa citată.