Odată cu creșterea numărului de abonați, a crescut și rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depășit nivelul de 97%. 

Per total abonați, 65% recepționează programele audiovizuale prin intermediul rețelelor de cablu, respectiv 33% prin reţele satelit de tip DTH, însă, în mediul urban, cei mai mulţi utilizează reţelele de cablu (81%), iar în mediul rural pe cele de tip DTH (58%). Abonaţii prin tehnologia IP reprezentau 1,3% din total, această tehnologie fiind utilizată aproape în totalitate în mediul urban (97% dintre abonaţii prin IP se află în mediul urban).

Urmând tendința ultimilor ani, numărul de abonați la serviciile de retransmisie a programelor media audiovizuale recepționate în format digital continuă să crească, ajungând la valoarea de aproximativ 4,6 milioane, reprezentând 63% din totalul abonaților, în creştere anuală cu aproape 5%. 

În funcție de suportul folosit pentru recepţionarea în format digital a programelor TV, la finalul anului 2016, 53% (2,4 milioane) dintre abonați utilizau rețele cu transmisie prin satelit (DTH), în timp ce 45% (2,1 milioane) utilizau rețele de cablu, iar 2% (95 mii) prin tehnologia IP (IPTV). În ultimul an, numărul de abonați la servicii furnizate prin reţele de cablu în format digital a crescut cu peste 10%, cel al abonaților prin tehnologie IP (IPTV) a crescut cu peste 14%, în timp ce numărul abonaților la servicii furnizate prin reţele satelit de tip DTH s-a menținut aproape constant.

Numărul de abonați prin reţele de cablu a înregistrat o creștere anuală de 4%, în mediul rural creşterea fiind cea mai mare, de 9%, în timp ce in mediul urban a fost de doar 3%. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin rețele de cablu în mediul urban a ajuns la aproape 84%, în timp ce în mediul rural a depăşit 37%. Ponderea abonaţilor la servicii recepționate în format digital în totalul abonaţilor prin reţelele de cablu a ajuns la 44%, în creştere anuală cu 3 puncte procentuale.