Mai clar, este vorba despre o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Anca Dragu a explicat că se continuă programul Fidelis, iar ediţia din 2016 se numeşte Centenar pentru că are scadenţă la doi ani, până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. "  Valoarea emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar  un titlu va avea valoare de 100 de lei. Astfel, am redus valoarea de la 1.000 de lei, din 2015, la 100 de lei pentru a face emisiunea mai atractivă", a explicat ministrul Finanţelor. De altfel, la 100 de ani de la Unire, vor fi desemnaţi 100 de câştigători care vor primi un premiu suplimentar.

În ceea ce priveşte dobânda, aceasta nu a fost anunțată, pentru că va fi stabilită în momentul lansării programului, în contextul în care se va baza pe dobânda pieței din iulie. Totodată, Anca Dragu a explicat că pentru dobânda aferentă titlurilor de stat nu se plătește impozit pe venit.

Organizarea Galei Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri” a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: Carrefour Romania, IIB- The Institute for Independent Business, Cristim, Erbasu SA, Astra Vagoane Calatori SA, BMW GROUP România, Schlumberger, Beckers, Le Chateau, Mara Mura.