Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează încasări de 60 milioane lei, dublu faţă de anul trecut, prin Programul „Înscrieri timpurii”, care se desfăşoară în lunile februarie şi martie 2010, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Corina Martin, preşedintele instituţiei.

În perioada 1 februarie-31 martie, românii vor putea achiziţiona de la agenţiile de turism, membre ANAT, prin Programul „Înscrieri timpurii”, pachete turistice cu discount-uri de 20-30%.

Anul trecut, reducerile au fost de 15-20%, iar de program au beneficiat 30.000 de turişti, care au plătit 30 milioane lei.

Vânzări şi turişti de două ori mai mulţi

„În acest an, atât numărul turiştilor, cât şi valoarea vânzărilor în acest program se vor dubla. Estimăm că în program se vor înscrie peste 200 hoteluri şi mai mult de 400 agenţii de turism”, a spus Martin.

Ea a adăugat că, spre deosebire de anul trecut, când s-au înscris în program doar hoteluri de pe litoral şi din zona montană, în acest an vor participa şi unităţi de turism din staţiunile balneare şi din Deltă.

Pentru a beneficia de educeri, turistul va trebui să plătească vacanţa integral până la sfârşitul lunii martie.

Promovarea programului va fi asigurată, în principal, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Intenţionăm să extindem acest program şi pentru turiştii străini care vin în România”, a mai spus Corina Martin.

SURSA: Mediafax