Conform unui raport al Institutului Național de Statistică, opt din zece gospodării din România au acces la internet, facilitând astfel accesul la creditele nebancare rapide care pot fi solicitate online, din confortul propriei locuințe. 

Al doilea factor este ușurința în aplicare, odată cu eliminarea unei părți semnificative a birocrației. Și în al treilea rând, piața a evoluat datorită condițiilor de acordare din ce în ce mai flexibile. 

Multe Instituții Financiare Nebancare (IFN-uri) oferă condiții de creditare și rambursare adaptate nevoilor individuale ale clienților, ceea ce a făcut ca împrumuturile să devină tot mai atractive. 

Platforma Mr. Finance a realizat o analiză a pieței și a identificat cele mai avantajoase credite online rapide din România.

Ce Caută Oamenii Când Accesează un Credit Rapid?

Conform unui studiu efectuat pe un eșantion de 1.003 respondenți, aproximativ 35% dintre aceștia au afirmat că au sau au avut un credit nebancar. 

Printre criteriile importante pentru accesarea unui credit se numără posibilitatea de a monitoriza și controla situația financiară și de a face cumpărături de la cât mai multe magazine fizice sau online. 

De asemenea, solicitantii unui credit rapid își doresc să aibă acces online la acesta și să beneficieze de dobânzi, comisioane și taxe anuale cât mai mici.

Importanța Informației și a Deciziilor Informate

„Ne dorim să oferim o imagine cât mai completă și mai detaliată a evoluției pieței creditelor online rapide din România, și să subliniem motivele principale ale creșterii volumului de credite nebancare accesate. 

Vrem să oferim cetățenilor o înțelegere clară a factorilor care le influențează deciziile atunci când solicită un credit rapid și să identificăm cele mai bune opțiuni de creditare disponibile pe piață. Este esențial ca oamenii să poată lua decizii informate și să beneficieze de informații relevante în domeniul financiar, mai ales în contextul unei perioade marcate de inflație, dobânzi ridicate, scumpiri constante și instabilitate politică, socială și economică”, a declarat Ion Soltinschi, consultant și planificator financiar la Mr. Finance.

Cel Mai Avantajos Credit Rapid

Potrivit analizei efectuate, cardul de credit de la AXI Card se ridică la înălțimea așteptărilor celor care aplică pentru un împrumut nebancar rapid. Acesta are o dobanda foarte avantajoasa de 0,19% pe zi si oferă posibilitatea accesării inițiale a unei sume de până la 4.000 de lei și care poate fi ulterior majorat.

Recomandări pentru Accesarea Responsabilă a unui Credit Rapid

Accesarea unui credit rapid poate fi benefică în anumite situații, însă este esențial să se acorde atenție unor aspecte precum: parcurgerea cu atenție a contractului de împrumut, verificarea condițiilor și costurilor menționate în contract, respectarea graficului de rambursare și evitarea întârzierilor la plată pentru a preveni aplicarea de penalități.