Assembly, o firmă de analiză proeminentă din Marea Britanie, specializată în evoluții legislative, de reglementare și politici publice care afectează operatorii de telecomunicații, furnizorii de infrastructură și companiile de tehnologie, estimează costul acestei măsuri la 6,8 miliarde de lire sterline.

Această sumă nu include costurile companiilor de telecomunicații cu înlocuirea echipamentelor Huawei, care este estimat de către operatori să ajungă la alte 2 miliarde de lire sterline.

Matthew Howett, analist principal și fondator al Assembly, subliniază că alte țări ar trebui să ia în considerare potențialul impact negativ dacă decid să elimine un jucător major ca Huawei din rețelele lor 5G. El consideră că eliminarea oricărui furnizor din lanțul de aprovizionare va întîrzia lansarea 5G.

În Marea Britanie, impactul asupra consumatorilor ar fi o implementare mai lentă a rețelei 5G, timp în care consumatorii și companiile nu vor beneficia de tehnologie, ceea ce va aduce întîrzieri în utilizarea 5G pentru toate industriile. Drept urmare, Marea Britanie va lupta să concureze cu țările vecine în ceea ce privește avansarea digitalizării.

Articol realizat cu sprijinul Huawei Romania