Agenţia Administrare Fiscală a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată privind rambursarea lunară a TVA, acestea totalizând la 1 noiembrie o sumă de 954,68 milioane lei.

În selecţia lunii noiembrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 1 octombrie 2010.

Este vorba despre deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 771,8 milioane lei, din care se compensează suma de 70,5 milioane lei şi se restituie suma de 701,3 milioane lei, deconturi cu compensare integrală în valoare de 178,8 milioane lei, deconturi cu compensare parţială în valoare de 4,08 milioane lei, iar suma de 100,7 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 701,3 milioane lei, plata efectivă se va face astfel: tranşa I (8 noiembrie) – 139 milioane lei, tranşa II (24 noiembrie) – 211,6 milioane lei şi tranşa III (29 noiembrie) – 350,7 milioane lei.

‘Rambursarea T.V.A. va continua în ritm accelerat, astfel încât până la sfârşitul acestui an să lichidăm soldul deconturilor cu termen de soluţionare depăşit. De la preluarea mandatului, am reuşit să diminuăm cu 63% valoarea rambursărilor restante’, a afirmat Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.
SURSA: Agerpres