Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat că, în sistemul virtual, contribuabilul poate oricând să opereze modificări cu privire la situația sa financiară și fluxul de venituri.

Peste 602.000 de declaraţii unice au fost depuse până în prezent, iar 30% online, ceea ce reprezintă o creştere fantastic de mare, de la 5% la începutul anului, a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor Publice.
Toată populația, persoană fizică, care are venituri din alte activități și așa mai departe, a primit acasă prin Poșta Română o parolă de acces cu o listă scurtă de pași de parcurs. Cu acea parolă omul se poate înscrie în spațiul virtual să-și depună acestă declarație unică.  Au fost în ultimele zile, până pe 16, când era termenul inițial,  foarte multe mii de români care depuneau online și atunci sistemul, normal că a început să încetinească mersul – nu neapărat bunul mers- și ne-am extins până pe 31 iulie, așa că mai sunt câteva zile, după care se vor plăti și amenzi, a spus ministrul Finanțelor.

Acesta a spus că până la 1 septembrie cei care au depus pe hârtie vor putea intra cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele introduse de ANAF, iar după această dată „toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili”.

„O să dăm probabil un timp de gândire, până la 1 septembrie, probabil o lună şi ceva de zile, astfel încât cei care au depus pe hârtie să intre cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele, poate colegii mei au greşit când au introdus în sistem, şi la 1 septembrie efectiv toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasă, s-a închis. Rectificarea declaraţiei o puteţi face oricând doriţi dacă intraţi în spaţiul virtual şi puteţi beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% că aţi depus online şi încă 5% că aţi depus până la finalele lunii decembrie. Termenul de plată final este până în martie anul viitor, dar dacă faceţi până în decembrie aveţi 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare între noi şi cotribuabil, fie că e persoană fizică, fie juridică”, a mai spus şeful de la Finanţe.

SURSA: stiri.tvr.ro