Agenția Națională de Administrarea Fiscală (ANAF) a anunțat că scoate la concurs 79 de posturi pentru aparatul central și 130 de posturi pentru DGRFP București. Printre aceste posturi se numără și cele de debutanți.

Noul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, spune că instituția este în căutare de angajați pentru Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor și nu numai.

Acesta a mai declarat pentru profit.ro că la DGRFP Bucureşti posturile sunt de inspectori și referenți.

O a doua etapă de recrutare ar putea avea loc la toamnă

Pe de altă parte, Lucian Heiuş a declarat că dorește să lanseze o a două etapă de recrutare, sper toamnă, iar aceasta să fie cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi.

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat acesta.

Sursa anterior citată a precizat că Agenția Națională de Administrarea Fiscală (ANAF) nu a mai organizat un concurs de recrutare de personal din sursă externă din anul 2016. Cu toate acestea, în urmă cu patru ani a existat un concurs de recrutare, dar numai pentru Vama Galați.

Amintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală are o problemă cu numărul de angajați, cel care este în scădere de mai mult timp. Instituția a acoperit parțial posturile vacante, transferând persoane de la alte instituții. Chiar dacă Fiscul a încercat de-a lungul timpului să recruteze persoane dintr-o sursă externă, concursurile nu au fost duse la bun sfârșit.

Controale ample în următoarea perioadă

În cursul zilei de duminică, noul șef al Agenției Naționale de Administrarea Fiscală a anunțat că instituția va demara controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune fiscală.

„Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, cã aceastã instituţie meritã încrederea şi respectul cetãţenilor, dar şi cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunţ cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune”, a declarat Heiuş