Miercuri, 6 februarie 2019, site-ul ANAF a “picat” şi ca urmare generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate, conform informaţiilor de pe site-ul instituţiei. În momentul în care este accesat site-ul ANAF, orice utilizator se trezește în imposibilitatea de a afla și de a obține datele care îl interesează. Pe pagina oficială a instituției, se află în acest moment, următorul mesaj:

“În prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. 
Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor.
Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!
Depunerea Declaraţiei Unice se derulează prin intermediul interfeţei disponibile la 
Depunere Declaraţie Unică
Depunerea declaraţiilor fiscale se derulează prin intermediul interfeţei disponibile la 
https://decl.anaf.mfinante.gov.ro/my.policy
Pentru verificarea stării depunerii declaraţiilor se poate accesa

https://www.anaf.ro/StareD112/

Cu toate acestea, nici soluțiile indicate nu sunt de mare folos. Dacă încerci să verifici care este starea declarațiilor depuse, pagina indicată spre a fi accesată nu funcționează. 

În trecut, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat că oferă contribuabililor servicii electronice „care sunt disponibile 24h/24h, sunt uşor de accesat şi nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal. Potrivit detaliilor oferite atunci, spaţiul privat virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora.