Mirela Călugăreanu, noua şefă a ANAF, a anunţat că va acorda mai multă atenţie prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi va încerca, prin înfiinţarea unor structuri noi, să asigure un tratament diferenţiat contribuabililor din România în funcţie de comportamentul lor fiscal.

„Împreună cu Ministerul Finanţelor Publice am elaborat un plan de măsuri care vizează o eficientă şi corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Un rol important o să-l acordăm prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi încercăm, prin înfiinţarea unor structuri noi în cadrul ANAF, asigurarea unui tratament diferenţiat acordat contribuabililor din România în funcţie de comportamentul lor fiscal. Acest plan de măsuri cuprinde acţiuni concrete şi clar definite, având stabilite responsabilităţi şi termene de implementare. Acestea vor începe să decurgă în perioada imediat următoare”, a declarat noua şefă a ANAF.

În consecinţă, în perioada următoare este aşteptat un flux al controalelor care să-i vizeze pe românii datorinici la stat, în condiţiile în care ministrul Finanţelor s-a arătat nemulţumit de gradul de colectare din mandatul fostului preşedinte al ANAF, Mihaela Triculescu.