Miercuri seară, Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că vrea să propună pentru funcția de Ministru al Justiției tot un magistrat, pe cineva „care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților”. Prim-ministru a propus-o pe Dana Gîrbovan pentru ocuparea funcției Ministru al Justiției.

„Nu pot să spun persoana. Mi-aș dori să merg cu o persoană tot din rândul magistraților, care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților. De aceea am și propus-o pe Dana Gîrbovan. Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraților, nu cineva înregimentat politic, pentru că eu cred că tărie că politicul nu mai are ce căuta în justiție”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

De asemenea, Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că nu vor avea în vedere o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

„Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. A fost poziția Anei Birchall în persoană, nu a ministrului Ana Birchall. Având în vedere că ocupă un portofoliu, eu cred că nu putem să ieșim în spațiul public cu propriile păreri pentru că ar fi luat la pachet cu poziția Guvernului. Sunt afirmațiile ei, personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție”, a completat Dăncilă.

Pe de altă parte, potrivit anumitor surse, există zvonuri ce fac referire la complotul premierului  și a apropiaților acesteia, cu scopul de a o elimina pe Ana Birchall din funcția de ministru, pentru că a vrut să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.