Piata imobiliara clujeana este in continua dezvoltare, ritmul constructiilor fiind unul din cele mai ridicate din tara. Anul trecut au fost lansate de doua ori mai multe locuinte noi fata de 2005. De asemenea, prin intermediul proiectelor anuntate, in 2007, evolutia sectorului va inregistra un nivel de crestere, ce va permite livrarea pe pieta clujeana, in viitor, a unui numar de aproximativ 2000-2500 de locuinte noi pe an, se afirma intr-un comunicat al firmei Grup de Lux, din localitate.

In municipiu a fost lansat recent, proiectul River Tower (S+P+8E) situat pe strada Tabacarilor, din Cluj Napoca. Imobilul va cuprinde 82 de apartamente de una, doua si trei camere, precum si trei nivele de spatii comerciale si de birouri, completate de 135 de locuri de parcare sub si supraterane. Dezvoltat de compania americana Tower, ansamblul necesita o investitie initiala de 7 milioane de euro.

Cladirea va avea o suprafata desfasurata de 12.544 mp, din care  4.215 mp reprezinta spatiile comerciale si birouri pentru vanzare, 5.480 mp apartamente, restul fiind constituiti din subsol si nivelul tehnic. Sistemul constructive prevede fundatie din beton, zidarie din caramida,  sistem termoizolant de polistiren si tencuiala in culori pastel. Termenul de finalizare este luna iulie a anului 2008.

Promotorul exclusiv al proiectului, agentia imobiliara Grup de Lux din Cluj-Napoca are o vechime de peste 12 ani pe piata locala.

Sursa: Capital 19 Aprilie 2007