Documentul citat notează faptul că au fost acuzaţii de abuz fizic la adresa migranţilor şi a solicitanţilor de azil, adăugând că guvernul ungar 'nu a răspuns cererilor de a ordona o anchetă independentă cu privire la aceste informaţii'. 

Raportul menţionează de asemenea că grupurile pentru drepturile civile şi drepturile omului au fost critice în legătură cu 'erodarea sistematică a statului de drept, 'slăbirea controlului şi echilibrului, a instituţiilor democratice şi a transparenţei' precum şi cu 'intimidarea vocilor independente ale societăţii începând din 2010'. 

Între probleme Ungariei în domeniul drepturilor omului, documentul citat menţionează suprapopularea închisorilor, abuzul fizic între deţinuţi şi al acestora de către personalul închisorii, înregistrarea de către guvern a grupurilor religioase, corupţia la nivelul guvernului, 'creşterea concentrării pe media care a restricţionat independenţa editorială' şi presiunea guvernamentală asupra societăţii civile, notează MTI. 

Departamentul de Stat a menţionat, de asemenea, printre problemele Ungariei privind drepturile omului cele legate de violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor, hărţuirea sexuală a femeilor, antisemitismul, 'tratamentul inuman' şi cazurile de abuz asupra copiilor şi adulţilor instituţionalizaţi cu dizabilităţi fizice şi mentale precum şi discriminarea şi excluderea socială a persoanelor de etnie romă. 

În ceea ce priveşte practicile judiciare, raportul a declarat că în timp ce instanţele din Ungaria funcţionează independent, au existat încercări de a exercita influenţă politică asupra sistemului judiciar. 

În ceea ce priveşte libertatea de expresie, raportul citat a notat că discursul instigator la ură este interzis prin lege în Ungaria şi face referire la cazul controversatului ziarist Zsolt Bayer, care a scris un articol în ziarul Magyar Hirlap în legătură cu care autoritatea media din Ungaria a apreciat că era un discurs instigator la ură. 

În ceea ce priveşte corupţia, raportul menţionează informaţii de la ONG-urile Transparency International Hungary şi K-Monitor, potrivit cărora economia Ungariei este "dominată de nepotism şi capitalismul de stat." 

În ceea ce priveşte antisemitismul, raportul citează date ale Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din Ungaria (Mazsihisz), potrivit căreia au fost înregistrate 19 incidente legate de exprimarea publică a antisemitismului în primele şase luni ale anului trecut. 

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, Ministerul de Externe al Ungariei a menţionat că nu este un drept fundamental al omului ca "mulţimi de oameni' să 'mărşăluiască' prin ţări sigure, să încalce legile acestora şi să decidă unde doresc să trăiască. 

Într-o declaraţie, ministerul afirmă că în timp ce a fost în dezacord cu fostul Departamentul de Stat al SUA, acum este în acord cu politica preşedintelui SUA Donald Trump privind imigraţia ilegală şi consideră securitatea poporului ungar principala prioritate a ţării.

SURSA: Agerpres