Petrecere cu probleme în Băila, acolo unde un localnic din comuna Movila Miresii, care sărbătorea cu muzica la maximum ziua soţiei sale, alături de cinci invitaţi, a primit amenzi în valoare de peste 60.000 lei, date pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020 şi a legii privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit IPJ Brăila.

La data de 12 aprilie, în jurul orei 16,30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat din localitatea Movila Miresii tulbură liniştea şi ordinea publică ascultând muzică la intensitate mare.

Amendă inițială de 200 de lei

Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ulterior, la ora 19,20, poliţiştii au fost din nou sesizaţi cu privire la faptul că localnicul continuă să deranjeze liniştea publică, acesta organizând o petrecere în curtea sa, de ziua soţiei.

Poliţiştii împreună cu jandarmii au depistat în curtea bărbatului alţi cinci bărbaţi, care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020. De asemenea, proprietarul locuinţei a fost sancţionat, de data aceasta, cu o amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.