Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune de amploare în sectorul 1 pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor indisciplinaţi, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 26.000 lei.

‘Au acţionat un număr de 37 de poliţişti şi s-au întocmit nouă dosare penale – cinci pentru alcoolemie, trei împotriva a trei şoferi care se aflau la volan cu permisele de conducere suspendate, iar unul pentru conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals’, a declarat pentru Agerpres comisarul-şef Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, în intervalul orar 23,00 – 03,00, poliţiştii rutieri au încheiat 198 de procese verbale pe numele şoferilor care au fost depistaţi, cei mai mulţi dintre ei fără centură de siguranţă, dar şi pentru neacordarea priorităţii pietonilor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, lipsa documentelor de călătorie, nerespectarea semnificaţiei unor indicatoare rutiere sau utilizarea telefonului mobil fără folosirea sistemului hands-free.

Controalele echipajelor rutiere au vizat marile intersecţii din sectorul 1 al Capitalei: şos. Chitilei – Bucureştii Noi; Jiului – Poligrafiei; Chitilei – Laminorului; Nataţiei cu Morarilor; Laminorului – Bucureştii Noi şi Ionescu Siseşti – şos. Bucureşti – Târgovişte.

SURSA: Agerpres