Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC)  au realizat în data de 5 februarie un control operativ la 18 puncte de lucru Mega Image şi 4 puncte de lucru Penny Market, din Bucureşti. În urma acestora s-a dispus retragerea de la comercializare a 152 kg de alimente improprii consumului uman, iar alte 545 kg de alimente au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor. Totodată, au fost aplicate 36 de amenzi contravenţionale în valoare de 125.500 lei.

Cele mai grave abateri din domeniul practicilor comerciale incorecte, constatate la mai multe puncte de lucru, au fost produse cu cantitate reală mai mică decât cantitatea declarată, etichete care induc în eroare consumatorul asupra compoziţiei reale sau a caracteristicilor produselor, utilizarea la raft de denumiri diferite pentru produse care nu se încadrază în acele grupe, afişare eronată a preţurilor , mărfuri de provenienţă incertă. De asemenea, s-au constatat nereguli privind condiţiile de depozitare, manevrare şi prezentare a produselor. 

Amenzi de la 3.000 la 10.000 de lei

Printre supermarketurile Mega Image controlate de către comisarii ANPC se numără cele din locaţiile Griviţei, Titulescu, Eminescu, Traian, Ştefan cel Mare, Piaţa Muncii, Apusului, Valea Oltului, Colentina, Calea Vitan, Calea Călăraşilor, Piaţa Unirii, Calea Rahovei, Norilor, Giurgiului, Tineretului, 13 Septembrie şi Mihai Bravu.

Acestora le-au fost aplicat amenzi cuprinse între 3.000 şi 4.000 de euro, la o parte dintre magazine fiind doar  oprite anumite produse de la comercializare.

Magazinele Penny Market controlate de cei de la ANPC sunt cele din zonele 1Decembrie, Sectorul 5 şi Bucureştii Noi, cât şi o locaţie Penny Market XXL. Acestea au primit amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, iar o parte dintre produse au fost oprite teporar sau defintiv de la comercializare.