Germanos Telecom România, alături de Plantronics, militează pentru un comportament responsabil în trafic, în cadrul celei de-a patra ediţii a campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”.

Anul acesta, creşterea cuantumului amenzilor auto a atras după sine şi sancţionarea mai severă a vorbitului la telefonul mobil fără a utiliza un kit hands-free. Cele două puncte de amendă valorează acum 134 de lei, mai mult decât oricare dintre cele mai performante kituri hands-free.

„Ne gândim în primul rând la siguranţa utilizatorilor de telefoane mobile şi le adresăm un îndemn să nu folosescă telefonul mobil la volan decât cu un sistem tip hands-free, în semn de responsabilitate faţă de propria persoană, familie şi ceilalţi participanţi la trafic. Continuăm şi anul acesta parteneriatul demarat în 2010 cu Plantronics, prin care informăm şoferii că singura opţiune legală de a vorbi la telefon în timp ce conduc rămâne kitul hands-free”, a declarat Alexandru Munteanu, Sales Operations Senior Manager, Germanos Telecom România.

Germanos promovează în mediul online şi în presă utilizarea kiturilor hands-free alături de partenerul Plantronics, printr-o campanie ce include lansarea de concursuri pe contul de Facebook denumit „Grupul şoferilor cu hands-free”, articole educative pe câteva dintre principalele bloguri, respectiv reduceri de preţ pentru kiturile hands-free Plantronics.

Utilizând tehnologii ce conferă o calitate de neegalat a sunetului, Plantronics a devenit lider mondial în producţia de kituri hands-free. „Sărbătorim 50 de ani de inovaţie. Din ziua când piloţii care lucrau într-un garaj au stabilit să inventeze un nou tip de căşti pentru aviaţie şi până astăzi, am considerat că descoperirile în tehnologia audio sunt munca noastră de zi cu zi. Suntem pionierii căştilor uşoare, kiturilor hands-free, tehnologiei noise-cancelling, întotdeauna conduşi de o singură obsesie: remove the barriers to simply smarter communications. Ne bucurăm că evoluţia noastră ne permite în prezent să contribuim la siguranţa şoferilor şi, prin campania Safe Drive, derulată alături de Germanos, subliniem astfel importanţa conştientizării riscurilor asociate vorbitului la telefon în timpul condusului”, au declarat oficialii Plantronics din România.

Plantronics susţine campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!” prin lansarea de discounturi de până la 20% pentru o gamă de trei dintre cele mai performante modele de kituri  hands-free care se regăsesc în magazinele Germanos.

În România nu au fost încă efectuate studii legate de efectele concrete ale vorbitului la telefon în timpul şofatului, respectiv studii comparative referitoare la utilizarea sistemelor hands free, însă există mai multe statistici relevante la nivel internaţional.

Potrivit mai multor studii efectuate în Statele Unite şi Canada, neatenţia şoferilor reprezintă între 20% şi 50% din sursele accidentelor auto. Distragerea atenţiei, considerată a fi o subcategorie a neatenţiei, este socotită responsabilă pentru 8% până la 13% din accidente, iar dintre acestea, 5% sunt cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan.