Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat o amendă uriașă SPEEH Hidroelectrica SA. Furnizorul de energie a primit o amendă în valoare de 400.000 de lei, pe fondul numeroaselor sesizări și reclamații care au avut loc cu privire la ”comportamentul” acestuia.

ANRE amintește că la începutul acestui an a dispus o acțiune de control la acest furnizor de energie, în urma căreia s-au descoperit mai multe nereguli.

Printre neregulile descoperite la Hidroelectrica se numără și neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizată pentru clienții din portofoliu.

Instituția mai spune că au mai fost și alte nereguli precum netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți, dar și neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

Hidroelectrica a primi o amendă maximă de la ANRE

Așadar, furnizorul de energie a primit amenda maximă de 400.000 de lei, aceasta fiind de două ori mai mare decât maximul prevăzut de lege.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a mai spus că activitatea furnizorului de energie a fost urmărită constant anul trecut, subliniind că au fost deja aplicate 71 de acțiuni contravenționale pentru fapte asemănătoare. Suma aplicată a fost de 365.000 lei.

Instituția mai spune că furnizorii de energie vor fi monitorizați în continuare, mai ales în ceea ce privește comportamentul în legătură cu clienții finali.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a mai spus că vrea să se asigure că drepturile clienților finali sunt respectate.

„Fac precizarea că, în cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare. Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică și gaze naturale în relația cu clienții finali pentru a ne asigura că drepturile lor vor fi respectate”, transmite Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).