SeaMicro a costat AMD aproximativ 334 milioane dolari, din care aproximativ 281 milioane dolari vor fi plătiţi în lichidităţi.

Prin achiziţia SeaMicro, AMD îşi va accelera strategia de livrare a tehnologiilor de server către clienţii OEM ce deservesc centre de date în cloud. Cu tehnologiile de fabricaţie SeaMicro şi capacitatea de dezvoltare a acestora, AMD se va poziţiona în mod strategic pentru a oferi servere cu performanţe de vârf destinate fluxurilor de lucru masive cum ar fi conţinut web dinamic, reţele de socializare, motoare de căutare sau conţinut video.

“Prin achiziţia SeaMicro, accelerăm transformarea AMD într-un inovator agil, capabil să mizeze pe o poziţie de lider al pieţei Cloud Data Center,” a spus Rory Read, preşedinte şi CEO, AMD. “SeaMicro este un pionier al tehnologiilor pentru servere cu eficienţă ridicată în consumul de energie. Combinaţia fără egal de capabilităţi pentru procesare AMD, sisteme SeaMicro şi tehnologii de fabricaţie, împreună cu tehnologiile noastre ambidextre ne poziţioneaza în mod unic pentru a ataca piaţa de servere.”
 
În urma achiziţiei planurile financiare pentru anul 2012 ale AMD nu vor suferi schimbări. AMD va plăti suma de lichidităţi aferentă achizitiei din rezervele proprii.