"Ambasadorul italian a manifestat interes pentru consolidarea prezenţei companiilor italiene şi sporirea volumului investiţiilor de capital italian în economia românească, în special în domeniul energetic, infrastructură şi agricultură. Cele două părţi au convenit asupra intensificării dialogului politic bilateral în toate domeniile în care cele două state au o abordare comună la nivel european, în spiritul Parteneriatului Strategic Consolidat. Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Externe a înmânat ambasadorului Mario Cospito medalia aniversară ‘150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Externe”, informează un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, în cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au exprimat speranţa că frecvenţa contactelor la nivel înalt va fi la fel de intensă şi în 2012, iar ministrul român a reiterat, în context, invitaţia adresată omologului italian, Giulio Terzi, de a efectua o vizită oficială în România în cursul acestui an.

Au fost abordate, totodată, aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ambasadorul italian reiterând sprijinul constant al Italiei pentru aderarea ţării noastre la Schengen şi susţinerea activă în dosarul MCV.