"Această măsură are o natură temporară şi nu are nicio relevanţă asupra aderării României la Schengen", a precizat Ambasada Belgiei.

De asemenea, ambasada a menţionat că între 23 februarie şi 23 martie a fost reintrodus controlul temporar între Belgia şi Franţa pentru "a continua garantarea securităţii naţionale şi a ordinii publice", având în vedere măsurile luate de ţările vecine Belgiei.

"Belgia se confruntă cu riscuri serioase în privinţa ordinii publice şi a securităşii interne pentru că un număr foarte mare de imigranţi ilegali ar putea ajunge în regiunea de coastă a Belgiei într-o perioadă scurtă de timp", potrivit sursei citate.

Belgia a anunţat, marţi, introducerea temporară a controalelor la frontiera cu Franţa, din cauza eventualului aflux de imigranţi care ar putea fugi din zona Calais, unde sunt programate operaţiuni ale poliţiei contra clandestinilor, informează ziarul Le Figaro.

Măsura a fost luată în contextul în care autorităţile franceze au semnalat că ar putea evacua o parte a imigranţilor clandestini din zona Calais, la intrarea în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii. Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă de câţiva ani în această zonă pentru a putea ajunge în Marea Britanie.Belgia este a şaptea ţară care solicită suspendarea temporară a regulilor Schengen în ultimele luni, după Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Suedia şi Norvegia.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: