Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja o serie de echipe de ingineri care lucrează la dezvoltarea sistemelor de operare, virtualizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele AWS (Amazon Web Service, n.red.). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de «cloud computing» pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri”, scrie în anunțul de recrutare al Amazon.

Patru dintre cele 20 de posturi disponibile sunt pentru persoane se vor ocupa de recrutarea personalului necesar Amazon pentru diferite linii de business. La începutul acestui an, americanii vor deschide un nou sediu în București, unde vor angaja peste 1.300 de angajați.

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a finalizat recent prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus, proiect amplasat în spatele staţiei de metrou Pipera din Bucureşti. Clădirea cu 12 etaje supraterane şi două etaje subterane, rezervate parcărilor, are o suprafaţă de circa 28.000 mp, iar Amazon va fi principalul chiriaş din imobil. Aici ar fi trebuit să lucreze angajaţii Telekom România, însă nemţii au decis să rămână în continuare în City Gate, proiectul de la intrarea în complexul Romexpo.

„Amazon va fi principalul chiriaş al primei clădiri din complex şi va ocupa o mare parte din suprafaţa disponibilă. Acum se lucrează la amenajarea birourilor Amazon. Mare parte din spaţiul închiriat Amazon va fi ocupat la începutul acestui an. Purtăm discuţii active cu diferiţi chiriaşi, unii dintre ei existenţi în celelalte proiecte pe care le avem în portofoliu şi care vor să se extindă aici“, a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO Globalworth, într-un interviu acordat recent revistei Capital.

Planul dezvoltatorului este să finalizeze un al doilea turn de birouri, identic cu primul, în primele luni din 2018. În total, cele două imobile au o suprafaţă închiriabilă de 56.922 mp care se estimează că vor genera o chirie de 8,9 mil. euro pe an. Proprietarul va încasa de la Amazon circa 2 mil. euro pe an, potrivit calculelor Capital.

Retailerul american Amazon a inaugurat în toamna lui 2016 un centru de dezvoltare şi tehnlogie la Iaşi unde a angajat 400 de persoane. În total compania are deja peste 1.000 de angajaţi în România. Amazon este prezent pe piaţa locală de 12 ani. Până la sfârşitul anului trecut, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România în dezvoltarea de noi tehnologii. Amazon.com a fost lansat în iulie 1995.