De asemenea, tot de astăzi se poate circula în regim normal pe cei 14 kilometri de autostradă dintre Constanța și Murfatlar, parte a tronsonului Medgidia-Constanţa din Autostrada Soarelui, care au fost deschiși circulației cu câte o bandă pe sens în iulie. Tot atunci s-au mai dat în folosință și 7 kilometri din centura Constanței la regim de autostradă.
Potrivit directorului  Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi Constanţa, Aidin Ibram, pe 30 noiembrie va fi inaugurată toată şoseaua de centură, de la Ovidiu la Agigea, iar pe 30 mai 2012 va fi pe deplin finisată.

Potrivit acestuia, în Constanța se va circula anul viitor în regim normal pe 50 de kilometri de autostradă, cu excepța a 14 kilometri dintre Cernavodă și Medgidia, unde se va circula pe o singură bandă.

Porțiunea dintre Medgidia-Constanţa va fi finalizată în iunie 2012, în timp ce partea dintre Cernavodă și Medgidia va fi gata în 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, respectiv de pe 7 octombrie. Prin contract, Astaldi și Max Boegl s-au angajat să dea în folosință o porțiune din autostradă încă de anul viitor.