Premierul sirian Hussein Arnous figurează pe această listă din 2014. Guvernul lui numără trei femei şi acest guvern este al cincilea format în Siria de la începutul conflictului în 2011.

Europenii au publicat vineri în Jurnalul Oficial al UE o listă neagră completă, pe care figurează numele miniştrilor petrolului şi resurselor miniere, al industriei, al sănătăţii, al agriculturii, al sănătăţii şi a trei miniştri de stat, informează AFP.

Pe 16 octombrie, UE i-a inclus deja pe această listă pe miniştrii finanţelor, al justiţiei, al comerţului, al transporturilor, al culturii, al educaţiei şi al resurselor hidraulice.

Eliberarea de vize este interzisă pentru toţi aceşti miniştri sirieni, iar bunurile lor din UE au fost îngheţate.

Lista numără deja 288 de nume şi 70 de entităţi.

UE a impus în 2011 un „embargo petrolier, restricţii împotriva unor investitori, îngheţarea bunurilor deţinute de Banca Centrală a Siriei în UE şi restricţii vizând exporturile de echipamente şi de tehnologii ce pot fi utilizate în scopuri de reprimare internă, precum şi de echipamente şi tehnologii de supraveghere sau interceptare a comunicaţiilor pe internet sau a telecomunicaţiilor”.
Sancţiunile UE sunt în vigoare de la 1 decembrie 2011 şi fac obiectul unei reexaminări anuale.

La începutul lunii octombrie au fost adăugați alți șapte miniștri

Europenii au adăugat pe lista lor neagră numele miniştrilor finanţelor, justiţiei, comerţului, transporturilor, culturii, educaţiei şi resurselor hidraulice. Toţi au interdicţie de intrare în UE şi bunurile lor pe teritoriul comunitar sunt îngheţate.

La acea dată se aflau pe listă 280 de nume şi 70 de entităţi.