Pe lângă ștrandurile tradi­ționale din Capitală, bucureștenii și nu numai se pot bucura de piscine uriașe, tobogane, plaje cu nisip, palmieri, caiace și hidrobiciclete puse la dispoziție de cele trei parcuri acvatice. 

Cel mai nou parc de distracții a fost deschis la finele lunii trecute pe lacul Mogoșoaia, fiind singurul parc gonflabil din România. Acva Mania, deschis de soții Emilia și Cătălin Câmpeanu, cu o investiție de 100.000 de euro, a reușit să atragă în prima săptămână de la deschidere peste 2.000 de persoane.

„Acva Mania nu este numai un parc de distracții format din module gonflabile, ci o adevărată bază nautică datorită diversității de mijloace de agreement. Locația nu a fost aleasă întâmplător. Pe lângă faptul că este foarte aproape de București, este și o alternativă la parcurile și ștrandurile tradiționale, apa din Lacul Mogoșoaia fiind foarte curată, fapt demonstrat de Certificatul de îmbăiere emis de autoritățile din domeniu“, susține Cătălin Câmpeanu, managerul parcului.

Capacitatea parcului este de circa 250 de persoane în același timp, potrivit Emiliei Câmpeanu, cu mențiunea că se poate extinde prin adăugarea de module noi. Parcul este prevăzut cu două cabine de schimb, dar îi lipsește o zonă de vestiare, iar dușurile nu erau puse încă la dispoziția clienților în primele zile de la deschidere. Printre atracțiile forte merită menționate pe lângă modulele gonflabile (tobogane, piste de alergare sau catapulte) scuterele submersibile și catamaranul. Cu aproape 200 de lei, pentru o familie formată din doi adulți și un copil, vă puteți distra maxim la Acvamania, iar parcul Mogoșoaia este de-a dreptul încântător și foarte curat.

Ca la mare

O zi ideală puteți avea și la parcurile Divertiland și WaterPark, deschise în anii trecuți. Divertiland este cel mai mare parc de distracții în aer liber din București, cu o serie de atracții pentru clienții de toate vârstele. „Pentru adulți, atracțiile principale rămân cele 22 de toboganele cu apă și piscina cu valuri, iar pentru cei mici, Fortăreața Ploii rămâne locul cel mai dinamic din parc“, ne-au declarat reprezentanții parcului aflat la ieșirea din București spre Autostrada București-Pitești. Ei spun că în incinta parcului se organizează și cursuri de surf, zumba, aquagym și spinning. Iar la toate acestea se adaugă zone de food. Valoarea investiției a fost, în prima etapă, de 25 mil. euro, din care 15% a fost alocată către sistemul de tratare a apei. În acest an, Divertiland a investit încă 150.000 de euro în propriul concept store de biciclete și articole sportive. Totodată, parcul are și cea mai extinsă plajă din București, peste 8.000 mp de nisip. Capacitatea totală a parcului este de aproape 3.500 de persoane/zi.

La WaterPark (Otopeni), parcul e amenjat cu gazon artificial, palmieri, cascadă artificială etc.Parcul are 26 de tobogane, 8 piscine şi aproape 5.000 de şezlonguri. Iar dacă plaja devine plictisitoare, la Water Park poți juca fotbal și volei pe nisip. Parcul este prevăzut și cu teren de tenis de câmp, dar şi cu teren de fotbal cu gazon sintetic care, spre deosebire de cel pe nisip, e dotat cu instalaţie de iluminat nocturn.