'Aşteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus şi să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospaţială. Această oportunitate este încă o confirmare a faptului că investiţiile semnificative pe care le-am făcut în modernizarea echipamentelor noastre de producţie şi în extinderea portofoliului nostru au avut succes. Suntem hotărâţi să oferim clienţilor noştri cele mai bune produse disponibile pe piaţă şi să respectăm toate cerinţele şi specificaţiile acestora în ceea ce priveşte calitatea, portofoliul şi termenii de livrare', a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro. 

Alro deţine certificarea de performanţă NADCAP (Programul naţional de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospaţiale şi al industriei de apărare) pentru conformitatea cu cerinţele industriei aerospaţiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospaţial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivităţii, testarea la tracţiune, duritate şi metalografie. 

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. 

Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavică), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tone pe an. AGERPRES