Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat acordarea unui împrumut pentru Alpha Bank România, în valoare de 50 de milioane de euro, care va fi utilizat pentru finanţarea IMM-urilor din sectoare precum cel energetic, infrastructură, turism şi servicii.

„Alpha Bank a finalizat recent negocierile cu BEI pentru un împrumut de 50 de milioane euro, fondurile urmând să fie utilizate pentru finanţarea proiectelor derulate de IMM-urile din România în domenii de interes, precum energie, mediu, infrastructură, turism sau servicii”, a declarat preşedintele executiv al Alpha Bank România, Sergiu Oprescu, citat de Mediafax.

„Contractul de credit urmează să fie semnat în perioada următoare, iar solicitările de finanţare vor putea fi depuse începând cu anul viitor”, a mai spus Oprescu.

Banca Europeană de Investiţii estimează că va acorda în România, anul viitor, credite de 1,5 miliarde de euro, în principal pentru investiţii în energie, sprijinirea IMM-urilor şi a proiectelor municipalităţilor, în condiţiile în care finanţările acordate de instituţie se vor plasa la un nivel similar în 2009.

SURSA: Mediafax