Într-o listă a celor mai bogaţi oameni, ale cărei prime locuri sunt dominate de miliardari ruşi şi indieni, Mittal pică pe poziţia a patra după opt ani petrecuţi pe primul loc, în condiţiile în care averea sa a scăzut cu 2,7 miliarde de lire, ajungând la 10 miliarde.

Usmanov, născut în Uzbekistan, este şi cel mai bogat om din Rusia, cu o avere cu o avere estimată la 13,3 miliarde de lire sterline. El deţine pachetul majoritar de acţiuni la clubul de fotbal Arsenal Londra, iar averea sa a crescut cu 985 milioane de lire sterline în ultimul an, potrivit clasamentului realizat de ziarul britanic.

Clasat pe locul al doilea anul trecut, Usmanov deţine Sutton Place, fosta casă din Surrey a baronului petrolului J. Paul Getty. El a câştigat 1,6 miliarde de lire sterline din vânzarea acţiunilor sale la Facebook, după listarea companiei pe bursă anul trecut, are o participaţie mare la operatorul de telefonie mobilă MegaFon şi controlează firma de exploatare minieră Metalloinvest.

Potrivit Reuters, numărul miliardarilor a crescut la un record de 88, în pofida condiţiilor economice dificile din Marea Britanie, de la 77 anul trecut, iar averea colectivă a celor mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie a crescut cu 35 de miliarde ajungând la 450 miliarde de lire.
Sursa: Agerpres