Atleta română Alina Rotaru Kottmann a câștigat medalia de bronz la proba feminină de sărituri în lungime la Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta, cu o săritură de 6.88 metri.

Alina Rotaru Kottmann, aflată la a patra prezență la o ediție a Campionatelor Mondiale, a obținut un rezultat istoric pentru România în proba de săritura în lungime, o medalie de bronz puțin scontată de specialiști.

Alina Rotaru Kottmann (CSA Steaua, antrenor Mihai Corucle) s-a calificat în finală după ce a reușit sâmbătă, din ultima încercare, o performanță ce a măsurat 6,69 m, al nouălea rezultat din concurs, în preliminariile probei.

Duminică, în finală, înainte de ultima încercare, românca era pe locul 5, cu o performanță de 6.75. La ultima încercare, ea a reușit o săritură de 6.88 metri cu care a urcat pe locul 3.

Campioană mondială a probei este Ivana Vuleta (Serbia, 7.14 metri), urmată de Tara Davis-Woodhall (SUA, cu 6.91 m).

Alina Rotaru Kottmann este deja calificată la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ce a realizat baremul în proba sa, pe 2 august, în Germania, la concursul Inneringen Weitsprung Meeting.

La Campionatul Mondial de la Budapesta, Andrea Miklos este la rândul ei calificată în semifinalele probei de 400 metri. Ea a sosit a doua în seria a 5-a a preliminariilor de la 400 m, cu 51.24, calificându-se în semifinalele, programate pentru luni, de la 22.12, ora României.