Multe alimente sunt cunoscute pentru proprietățile benefice în caz de gripă sau răceală. Cu toate acestea, nu multe persoane știu că un anumit tip de pește este un adevărat inamic al răcelii.

Este cunoscut faptul că alimente precum usturoiul, ceaiurile, citricele ori supa de pui sunt recomandate în cazul gripei și răcelii, cei care trec prin boală alegând să le consume frecvent în această perioadă.

Alimentul care combate răceala

Un alt aliment care, deși sănătos, nu este atât de cunoscut ca făcând parte din grupul alimentelor benefice în răcelii și gripe, este somonul. Acest tip de pește, datorită faptului că este bogat în acizii grași, Omega 3 și fiind totodată o importantă sursă de proteine, are efect în tratarea răcelilor. Acizii grași Omega 3 au efect antiinflamator împotriva simptomelor gripei.

Totodată, vitamina D, prezentă în somon, are rol în întărirea sistemului imunitar.

O altă importantă proprietate pe care o au acizii grași Omega 3 regăsiți în somon este aceea de a crește fluxul de aer și de a proteja plămânii de răceli și infecții respiratorii. Pe lângă acestea, somonul mai conține și seleniu, vitamina B12 și niancină, o substanță care transformă alimentele consumate în energie pentru întregul corp.

Alte beneficii ale somonului

O cantitate de 100 -150 gr de somon poate oferi organismului peste 90% din necesarul zilnic de vitamina D. Cercetări de dată recentă sugerează că acizii grași Omega-3, precum cei din peștele gras, cum este somonul, pot avea un rol major în lupta împotriva aterosclerozei, potrivit eatthis.

Unele dintre cele mai sănătoase soiuri de pește gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul, sunt surse bogate de acizi grași Omega-3, proteine, vitamina D și B6. Și, potrivit unor noi cercetări, Omega-3 conținuți în somon ar putea fi cheia unui risc mai mic de a avea probleme cardiace.

Publicat în ”The Journal of Clinical Investigation”, un studiu recent a descoperit că acizii grași Omega-3 formează molecule care activează un receptor ce poate fi extrem de important pentru oprirea procesului de inflamație, ajutând astfel la combaterea bolii.

Acizii grași Omega-3 pot ajuta la protecția în fața aterosclerozei

„Acizii grași Omega-3 pot ajuta la protecția în fața aterosclerozei prin mai multe mijloace, în special prin reducerea inflamației, un factor- cheie care duce la ateroscleroză”, a declarat medicul Hildur Arnardottir, autorul principal al studiului. Ea a avertizat însă că „acest studiu este doar o piesă dintr-un puzzle mai mare și sunt necesare studii suplimentare”.