Românii care s-au vaccinat deja cu ambele doze de vaccin anti COVID trebuie să se aştepte şi la o a treia doză. O spune Alexandru Rafila. Chiar dacă acest lucru nu e bătut în cuie momentan, nu se poate exclude.

Anunţ despre a treia doză a vaccinului anti-COVID-19

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, atac la adresa Guvernului

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că festivismul legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normalitate.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare și susține că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale.

Reprezentantul României la OMS mai arată că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care, la toamnă, ar putea să apară un nou val COVID-19.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor… În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal.

Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Rafila nu crede în imunizarea de masă

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a precizat că nu o să atingem numărul de 10 milioane de persoane vaccinate în acest an. El subliniază că s-a înregistrat un trend descrescător în ceea ce privește vaccinare anti-COVID.

”În mod evident, trendul este descrescător. Astăzi chiar am remarcat că numărul de persoane care au fost vaccinate cu prima doză a fost doar jumătate din numărul persoanelor vaccinate cu doza a doua.”, spune el.