Parteneriatul vizează, pentru început, vânzarea produselor pe două piețe – România și Republica Moldova.

“Credem că aceste produse vor reuși cu ușurință să se impună pe piața locală, o piață pe care încă mai sunt consumatori care caută calitatea și legitimitatea unor băuturi cu renume și tradiție”, a spus Nawaf Salameh, fondatorul și președintele Alexandrion Grup România.

Synergy Group este cel mai mare producător de băuturi spirtoase distilate din Rusia, cu o prezență activă în peste 50 de țări din întreaga lume. Cele mai importante branduri din portofoliul de produse ale companiei sunt vodcile Beluga, Veda, Myagkov, Belenkaya, Gosudarev Zakaz și brandy-ul Zolotoy Rezerv (Golden Reserve). Compania produce anual peste 110 de milioane de litri de băuturi spirtoase, iar vânzările se ridică la aproximativ 117 de milioane de litri, în fiecare an.

Synergy Group deține și operează pe întreg teritoriul Rusiei șapte distilerii, unele dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani. Cifra de afaceri netă a companiei se ridică la peste 350 de milioane de euro, în timp ce cifra de afaceri brută a fost de aproape 600 de milioane de euro.

Grupul de companii Synergy a fost fondat în anul 1998 de omul de afaceri Alexander Mechetin, care deține un doctorat în economie și o diplomă de EMBA la Universitatea Oxoford, din Marea Britanie. Strategia de business a lui Alexander Mechetin s-a axat încă de la început pe dezvoltarea producției și a distribuției, astfel încât, astăzi, Synergy Group este cel mai mare producător și importator independent de bputuri alcoolice din Rusia. În ceea ce privește vânzările de vodkă, grupul deține o cotă de piață de 15%.