A reușit într-o industrie care implică un nivel ridicat de consum nervos. Există chiar prejudecata că o femeie nu poate rezista unor astfel de solicitări, dar Alessandra este de altă părere. Nu consideră că natura a dezavantajat-o, din acest punct de vedere.  

„Nu m-am gândit niciodată la asta, la fel cum nu cred că s-au gândit nici Jane Addams sau  Madame Clicquot în anii 1800, nici  Mary Katherine Goddard în anii 1700 sau Amelia Earhart și Elizabeth Arden, ca să ne apropiem puțin de zilele noastre. Cred că am avut doar avantaje fiind femeie, pentru că am un instinct extraordinar de bine dezvoltat și am învățat să mă ghidez mai mereu după acest simț, despre care se spune că e mai amplificat la femei“, spune Sandra.

Noțiunea „femeie de succes“ ar putea cuprinde un anumit grad de notorietate, un ridicat standard de viață, precum și un loc de top în ierarhia socială. Drumul până în vârf necesită însă o serie de calități. „Pasiunea, perseverența, un puternic simț al scopului final, modestia și încrederea absolută în propriile puteri cred că sunt printre primele cinci calități pe care le are o femeie de succes“, crede Alessandra Stoicescu. 

Legat de încredere, ea încearcă mereu să rezolve inclusiv situațiile de criză, „problemele despre care cred în adâncul sufletului meu că nu voi reuși să le rezolv“. Este o provocare care îi testează limitele și o face să învețe multe despre propria persoană. „Așa îmi dau seama de fapt ce pot face cu adevărat. Bucuria și împlinirea pe care o am atunci când reușesc asemenea ‚misiuni imposibile‘ este nemărginită și greu de descris“. Urmărește însă nu doar să facă față cu succes provocărilor, ci să fie capabilă să evolueze în tot acest timp, din toate punctele de vedere, să treacă mereu la nivelul următor

O femeie de succes are mereu probleme cu timpul liber. Dar Sandra găsește, fără prea mare greutate, echilibrul între job și familie și nu consideră aceasta o corvoadă. Și nici la acest capitol nu pretinde că ar ține-o pe loc condiția de femeie, sau că ar avea de înfruntat piedici în plus. „Nu e deloc dificil, sau e la fel de dificil ca pentru un bărbat, probabil. Totul depinde de mine, eu îmi gestionez timpul și prioritățile“. 

 

Liniștea unui cămin reprezintă, de altfel, un ajutor și nicidecum un obstacol: „Este esențial acest echilibru și fără susținerea familiei mele, fără fericirea deplină pe care o trăiesc acasă, nu aș putea avea succesul profesional pe care îl am“, afirmă Alessandra. 

În mass-media, ca în orice alt domeniu de activitate, trebuie să treci prin multe dacă vrei să îți atingi scopurile. Dar asta nu înseamnă să renunți. „E simplu: să-ți găsești pasiunea, misiunea în care crezi cu tot sufletul și să combini totul cu o execuție perfectă fără să vezi zidurile, barierele, spatele întors, fără să auzi NU-urile. Cred că e formula succesului în orice, nu doar în carieră“, ne-a spus Sandra. 

Tot ce face devine mult mai mult decât un job, în cadrul carierei despre care discutăm, când simte că realmente a făcut o diferență în viețile oamenilor, fie că este vorba despre telespectatori sau persoanele care apelează la Fundația Mereu Aproape, pe care o conduce. De aceea, pentru Sandra, pasiunea vine mereu înaintea execuției, în formula succesului. 

„Dacă ceva mai reprezintă o garanție în ziua de azi, atunci consider că instinctul este garanția faptului că aleg bine, decid corect și sunt pe drumul cel bun, mergând în ritmul dictat de intuiția mea. În termeni profesionali, aplic regula celor trei C (comunicare, compatibilitate și chimie) cu toți cei cu care lucrez“, arată realizatoarea TV. 

Sfaturile Alessandrei

* Nu comenta de pe margine. Implică-te și dovedește că tu poți!

* Nu lăsa pe nimeni să te indepărteze de la drumul tău.

* Fă-ți propriul cerc al dăruirii. Ajută fără să ți se ceară atunci când îți stă în putere. Ce pentru tine e o piatră, pentru alții e un munte. Binele ți se întoarce.