Daniel Constantin, prim-vicepreședintele Pro România, a anunțat că își va da demisia din partid, după ce a fost suspendat din funcţie în urma scandalului provocat de votul de susţinere a Guvernului Orban.

”I-am comunicat lui Victor telefonic că sunt un om de onoare și dacă partidul va considera că trebuie să îmi dau demisia din toate funcțiile, sunt absolut pregătit să o fac! Nu voi ezita să fac ceea ce am promis”, a declarat Daniel Constantin la Realitatea Plus.

El spune că suspendarea sa și a celorlalți parlamentari Pro România care au votat pentru învestirea guvernului Orban este nestatutară, pentru că au fost aleși în congresul partidului și doar un alt congres îi poate suspenda, nu un for inferior, precum Biroul Executiv.

”Eu cred că această suspendare s-a făcut pentru că nu există excluderea în statut. A rămas atâta din Pro România, să meargă pe drumul lui fără aceste scandaluri publice şi chiar îmi doresc să aibă succes Pro România”, a mai arătat Daniel Constantin.

Pro România a anunţat că s-a decis ca cei şapte parlamentari care au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie sancţionaţi. Prim-vicepreşedinţii Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinţii Emilia Meiroşu şi Mircea Banias au fost suspendaţi din partid, în timp ce restul au fost revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni.