Un anunț de ultim moment a venit de la Tribunalul București. Judecătorii au decis intrarea în faliment a RADET

Avocatul Gheorghe Piperea, administrator juridic la RADET, a confirmat, la Antena 3, informația, spunând ironic că ar trebui să-i mulțumim pentru asta Ministerului Energiei.

„Trebuie să mulțumim pentru asta, între ghilimele, Ministerului Energiei, care a dat un mandat expres celor de la ELCEN să voteze pentru faliment, iar acest lucru s-a susținut cu tărie în fața judecătorului. (…)  Primăria nu și-a asumat obligațiile, pentru că nu i se permite de legislație. Noi am încercat să arătăm că acest vot pentru faliment este absolut distructiv și pentru ELCEN, nu numai pentru RADET.(…) Judecătorul este suveran, a decis trecerea la faliment”, a spus Piperea.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) este o companie de stat care are ca obiect de activitate transportul, producerea, distribuția și furnizarea de energie termică. Compania este, din punct de vedere administrativ, în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Începând din 2003, Regia este supusă reglementărilor Agenției Naționale de Reglementare a Serviciilor Publice de Gospodărie Comunală (ANRSC).