Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cun va fi vremea în următoarele zile. Specialiștii au tras chiar și un semnal de alarmă: frigul va veni chiar de Bobotează!

Chiar dacă nu va fi zăpadă sau ploaie, luni, pe 6 ianuarie se va înregistra cea mai scăzută temperatură. Astfel, de Bobotează, romăânii se vor confrunta în timpul zilei cu 2 grade Celsius, iar noaptea cu nu mai puțin de -6 grade Celsius.

În zonele montane și submontane temperaturile vor fi mult mai scăzute, ajungându-se la valori de până la -12 grade Celsius.

Ce se întâmplă în ianuarie

Pentru luna ianuarie, vremea va continua o curbă a răcirii. Asta până la sfârșitul săptămânioi viitoare, când se va încălzi, ușor. Astfel, se vor înregistra temperaturi medii care nu vor depăși 5-6 grade Celsius.

În ceea ce privește ninsorile, vor avea loc căderi de zăpadă la munte. În mediul urban însă, vor apărea unele precipitații, pe fondul unor temperaturi cava mai ridicate decât pentru luna de mijloc a iernii.

Bobotează, o sărbătoare importantă

Boboteaza (Botezul Domnului) este sărbătorită pe 6 ianuarie şi, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. Ziua de 6 ianuarie reprezintă o sărbătoare importantă atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.