Meteorologii spun că luni, în intervalul orar  02:00 – 21:00, va ninge temporar în cea mai mare parte a zonei montane, unde se va și depune un strat consistent de zăpadă. De asemenea, vântul va sufla puternic, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele putând depăși chiar 100 km/h. Vizibilitatea va fi una redusă, din cauza ninsorii viscolite. Și locuitorii din Maramureș și nordul și estul Transilvaniei vor avea parte de zăpadă în prima zi de Crăciun.

Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10…15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
În centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş.