Alertă meteo ANM! Ninsorile iau cu asalt zone din România! Cum va fi vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o infomare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice, valabilă de duminică, de la ora 12.00 și până marți dimineață, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că până marți dimineață, vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

Reprezentanții ANM au anunțat cum va fi vremea în România săptămâna viitoare, având în vedere că gradele vor scădea în termometre sub 0 grade Celsius.  Începutul de săptămână aduce temperaturi negative și ninsori în unele zone din țara noastră. Dacă până acum vremea a fost rece, de acum încolo va fi şi mai frig! Începutul de săptămână aduce temperaturi negative pe timpul nopţii şi ninsori la munte.

Norii si ploile vor fi prezente în mare parte din ţară. La munte vorbim de fenomene autentice de iarnă cu vânt, lapoviţă, ninsori şi chiar strat de zăpadă.  Luni, vremea va deveni deosebit de rece, iar noptile vor fi şi mai reci, minimele vor fi chiar negative. Vestea buna este ca de miercuri incepem sa ne mai dezghetam, vor fi temperaturi in crestere in toata tara, de peste 22 grade.

Prognoza meteo pe 3 zile

LUNI: Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării,dar îndeosebi în nord-estul țării. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala pe arii restrânse. În zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni,unde vor fi condiții de brumă și 9 grade pe litoral.

Alertă meteo ANM! Ninsorile iau cu asalt zone din România! Cum va fi vremea

MARŢI: Vremea se va menține deosebit de rece, dar se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice și la munte, unde izolat, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua slab, iar pe crestele Carpaților Meridionali vor mai fi fulguieli trecătoare. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, îndeosebi în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în depresiuni și 15 grade în sud-vestul extrem al teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief local se va semnala ceață, iar în nordul și centrul țării, precum și în zonele subcarpatice din restul teritoriului, se va produce brumă.

Alertă meteo ANM! Ninsorile iau cu asalt zone din România! Cum va fi vremea

MIERCURI: Vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și, local și temporar, în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în estul Transilvaniei și 21…22 de grade în sud și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 15 grade, mai scăzute, spre -3 grade, în estul Transilvaniei, unde se va semnala brumă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, local va fi ceață.

Alertă meteo ANM! Ninsorile iau cu asalt zone din România! Cum va fi vremea