Zeci de persoane au fost evacuate

Nori de fum negru au acoperit centrul oraşului Hamburg, al doilea cel mai mare oraş din Germania, situat pe fluviul Elba, în nordul ţării, după un incendiu izbucnit duminică la două depozite situate la est de centru, transmite agenţia dpa.

„Centrul oraşului Hamburg este în beznă totală”, a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al brigadei de pompieri din oraş. Pompierii au clasificat incendiul şi fumul rezultat drept „extrem de periculoase”.

Potrivit Reuters, poliţia din oraş i-a avertizat pe localnici de posibila existenţă a unor particule toxice în aer. Circa 140 de persoane au fost evacuate şi deocamdată este greu de spus cât de periculoasă este situaţia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

„Gazele de fum și componentele chimice din aer cauzate de incendiul unui depozit pot afecta respirația. Norul de fum se deplasează spre centrul orașului!”, se arată într-o alertă a pompierilor din Hamburg.

De asemenea, polițiștii i-au sfătuit pe oamenii să închidă ferestrele după ce incendiul de proporții a trimis un fum negru, încărcat cu substanțe chimice, deasupra orașului. Incendiul, care a izbucnit în jurul orei 4.30 dimineața nu a fost încă stins, echipele de pompieri continuând eforturile în acest sens, potrivit autorităţilor.

Traficul feroviar, perturbat în Hamburg

Postul public local NDR a anunțat că, potrivit primelor investigații, de la fața locului se scurge hidrogen sulfurat. De asemenea, s-a raportat că au avut loc numeroase explozii și că șase mașini de pompieri au fost trimise pentru a lupta împotriva incendiului.

Flăcările au izbucnit în cartierul Rothenburgsort, aflat pe fluviul Elba şi care se învecinează cu districtul HafenCity. Pompierii nu au putut oferi la început niciun fel de informaţie în legătură cu motivele acestui incendiu de proporţii, care a izbucnit în timpul nopţii, şi nici ce fel de mărfuri se află în interiorul depozitelor cuprinse de flăcări.

De asemenea, operatorul german de căi ferate Deutsche Bahn a anunţat că tronsonul care face legătura dintre Hamburg şi Büchen a fost închis din cauza acestui incendiu. În plus, trenurile între Hamburg și Berlin se confruntă la rândul lor cu întârzieri de până la 90 de minute.