Reprezentanții blocului „ACUM” ar putea solicita venirea unei misiuni internaționale pentru reformarea justiției din Republica Moldova, în cazul în care vor prelua guvernarea după 24 februarie, susține președinta PAS, Maia Sandu.

Copreședinta blocului „ACUM” a declarat, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul, că există disponibilitatea din partea entității politice pe care o reprezintă pentru a coopta profesioniști din afara Republicii Moldova care să contribuie la „o guvernare eficientă și corectă”.

„Avem nevoie și de expertiză internațională. Sunt multe lucruri pe care noi trebuie să le învățăm de la zero. Și e mult mai ușor dacă vine cineva care care experiența unor reforme similare în sistemul judiciar ca să ne ghideze și să facă aceste lucruri”, a declarat Maia Sandu.

Ea mai spus însă ca mai important e „să creăm condiții ca toată lumea, inclusiv cei de aici, să aibă șansa de a face lucrurile corect”.

„Una din acțiunile principale și imediate este crearea unei instituții, de la zero, care să combată corupția mare. Înainte de a reforma procuratura, până o să curățăm justiția, avem nevoie de o instituție care începe imediat să lupte cu corupția mare”, a continuat președinta PAS.

Întrebată dacă sloganul care s-a auzit la protestele din ultimii ani, „DNA, treceți Prutul!”, poate deveni realitate, Maia Sandu a răspuns: „Da, bineînțeles, mai ales că doamna Kovesi are acum mai mult timp liber”.